Molitvena zajednica Srce Isusovo u mjesecu listopadskih pobožnosti

— Alan Hržica – Glasnik

U listopadu, na dan kad osobito slavimo Bezgrešno Srce Marijino, a to je prva subota u svakome mjesecu, kao gosta smo u našu baziliku Srca Isusova u Zagrebu pozvali poznatoga župnika iz Međugorja fra Miljenka Šakotu. Uistinu smo zahvalni i sretni da nam je fra Miljenko uspio doći jer su nam dobro poznate njegove obveze, pogotovo vikendom, kad se u međugorsko svetište slijevaju rijeke hodočasnika. Svi smo osjetili snažan znak ljubavi i prijateljstva fra Miljenka prema našoj zajednici. Poslije svečane mise imali smo promociju knjige Međugorje – prvih 7 dana, novinara Večernjega lista Darka Pavičića. Knjiga je već odlično prihvaćena među ljudima diljem Lijepe Naše, pa smo njezinu promociju željeli upriličiti i u svojoj župi.

Nekoliko dana poslije uputili smo se u Rijeku, gdje smo bili gosti popularnog vjeroučitelja i radijskog voditelja Marina Miletića. Taj je dan za nas bio vrlo intenzivan. Najprije smo se susreli s ovim osebujnim vjeroučiteljem, koji s mladim Riječanima radi sjajne i velike stvari za njihov grad. Uslijedilo je snimanje Marinove emisije za you-tube podcast. Potom su započele pripreme za večernji koncert, a onda svjedočanstvo u znamenitoj Sušačkoj gimnaziji. Prostor je bio do kraja ispunjen mladima. Ubrzo su nam se na bini pridružili svirači i pjevači iz lokalnih bendova i crkava te smo puna dva sata zajedničkom pjesmom publici pružili slavljenje Gospodina. Bilo je lijepo napokon upoznati te mlade ljude i njihovu veliku zajednicu pod imenom Riječki skauti te im od srca stisnuti ruku za njihovo uspješno djelovanje u urbanoj Rijeci. Svojim inovativnim pristupom stvorili su vrlo dobar imidž kao dobro organizirani, moderni i prihvaćeni mladi katolici.

Iste smo večeri umorni, ali punih srca, sjeli u automobil i krenuli nazad prema Zagrebu. Morali smo žuriti jer nas je već sutradan čekao glavni organizacijski sastanak za prvu donatorsku večer naše zajednice. Cilj nam je bio prikupiti sredstva za rad naše udruge i okupiti sve vjerne donatore da ih izvijestimo o akcijama koje smo radili i koje planiramo raditi u budućnosti. Željeli smo to napraviti u svojem stilu: svečano, opušteno i spontano. U ovome nam je naumu umnogome pomogao zabavni program koji su svojom pjesmom uveličali naši prijatelji Nina Badrić, Marija Husar Rimac, Vanessa Mioč i ZGroove band.

U mjesecu listopadu čekala su nas još dva velika događaja. Jedan je od njih bio veliki humanitarni koncert u Zadru, koji smo namijenili prikupljanju novca za djecu oboljelu od autizma. No istovremeno je to bila prilika ostvariti veliki evangelizacijski koncert kojim bismo sa Zadranima slavili Boga. Četiri tisuće ljudi ispunilo je dvoranu Jazine do zadnjega mjesta. Atmosfera je bila za pamćenje. Zahvaljujemo organizatoricama Ines Grbić i sestri Melhiori Biošić na pozivu i ogromnome trudu koji su uložile da bi organizacijski sve bilo savršeno. Sve što smo te večeri doživjeli vrijedno je isticanja, no ipak izdvajam jedno: dolazak nadbiskupa Puljića na koncert, način na koji nam je pružio podršku te, naposljetku, dirljivi očinski zagrljaj pred puno dvoranom. Nadbiskup Puljić ohrabrio nas je za sve naše daljnje akcije!

Posljednji naš veliki listopadski događaj bilo je hodočašće u Međugorje. Ovaj smo put vodili četiri autobusa mladih ljudi, i to ponajviše onih koji su prvi put bili sudionici organiziranoga hodočašća. Naši su voditelji odradili izvrstan posao! Još nam pristižu brojna svjedočanstva dotaknutih srdaca, koja su doživjela divna iskustva na ovome hodočašću.

Zahvalni Gospodinu na ovako plodonosnom mjesecu, veselimo se novim misijama i novim izvješćima.

Pošalji preko molitvenog zida  molitvu na oltar bazilike Srca Isusova koja će u petak biti prikazana na sv. misi da ti Gospodin dade milost sreće u tvome zvanju, u tvom braku i životu… (Ako si na mobu vidi ispod.)

error: Content is protected !!