Zadrti ateist koji se molio Bogu - istinita priča

lako znamo kako je poštovanje prema nadnaravnom, žeđ za Bogom i sama vjera na svoj način duboko ukorijenjena u dušu ruskih ljudi, ima događaja koji nas iznenade pa ih želimo s vama podijeliti.

shutterstock_258762650
Foto: Shutterstock.com

Nedavno je gospodin Aleksandar, otac naše župIjanke, proslavio 85. rođendan. U crkvi je bio jedino na vjenčanju svog unuka, no već se davno, na obiteljskim slavljima, susreo s misionarom o. Raulom. Na pitanje kćerke koga će pozvati na jubilejski rođendan, Anatolij je molio neka nikoga ne poziva, osim njegovog najboljeg prijatelja i o. Raula. I tako su njih trojica slavili, četiri sata zajedno sjedili i razgovarali. Kad je na red došla tema religije, Aleksandar je rekao: Ja sam ateist, meni vjera ništa ne znači. Samo jedno molim Boga: da se do kraja života mogu brinuti sam o sebi i da ne budem nikome na teret. “Ateist” – koji se moli Bogu! I Bog ga uslišava u njegovoj molbi. Šteta, što on ne shvaća da nam je Bog pripremio puno više, na nebu. Molite se zajedno s nama da on ne odbije tu Božju ponudu barem na smrtnom času.

Naš svećenik ima više takvih neobičnih prijatelja – ateista. U njemu oni nalaze “veliko uho za slušanje”, nekako naslute Božju ljubav, pa se i pokolebaju u svom uvjerenju. Tako i Vladimir, iako je “siguran” da Boga ne može biti, ipak se počeo moliti: “Za svaki slučaj, ako postojiš, oprosti mi.”

U župi Azovu bio je jedan mladić, Akim, koji je redovito dolazio na misu i vrlo aktivno sudjelovao u životu župe. Kad se on oženio i odselio, ostalo je njegovo mjesto prazno. No svega osam mjeseci poslije njegovog vjenčanja, jedan prijatelj ga je zamolio za drvenu krunicu (zbog neke kazališne predstave). Akim ga je uputio u župu, i on je došao baš u trenutku kad se molila krunica. Sudjelovao je u molitvi, sve mu se svidjelo, i počeo je dolaziti na svetu misu. Daj mu, Bože, ustrajnosti!

Dragi prijatelji, postoji još mnogo ljudi na svijetu koji nisu čuli za Božju ljubav ili koji osjećaju velike zapreke da joj povjeruju i da joj se povjere. Nama je dobri Bog dao to neprocjenjivo blago vjere. Čuvajmo ga i molimo za sve one koji u Boga ne vjeruju. Preko našeg  molitvenog zida (ako si na mobitelu vidi ispod) možeš poslati molitvu na oltar bazilike Srca Isusova koja će u petak biti prikazana na svetoj misi.

— M. Augustina i s. Mirjam, karmelićanke BSI u Rusiji 

error: Content is protected !!