Molitvena zajednica Srce Isusovo na Pašmanu

— Alan Hržica – Glasnik

Molitvena zajednica Srce Isusovo i ove je godine ljetovala u samostanu sv. Duje na otoku Pašmanu, u mjestu Kraj.

Uz svakodnevnu molitvu, svetu misu, klanjanje, tišinu, krunicu, duhovne razgovore i zajedničko slavljenje Stvoritelja, polaznici duhovnoga kampa imali su mogućnost druženja, kupanja, bavljenja sportom… Nije izostalo ni obilje smijeha u večernjim satima pod starom samostanskom maslinom.

Prvi tjedan duhovnik je bio pater Ike Mandurić, koji je polaznike uvodio u razmatranja i meditaciju te svakodnevno čitanje Svetoga pisma. Cilj je bio da naučimo prepoznati gdje je sve Gospodin prisutan u našim životima te kako nam je u ključnim trenutcima upravo On pomagao darujući nam odlučnost i hrabrost za donošenje ispravne odluke. Jedna od tih odluka jest da ga napokon počnemo slijediti, čime će početi naše pravo obraćenje.

Drugi nam je tjedan duhovnik bio mladomisnik don Josip Ulić, koji nam se često obraćao svojim mladomisničkim geslom: „Radujte se! Ponavljam, radujte se u Gospodinu uvijek!“

U drugome sam tjednu i sam imao priliku priključiti se polaznicima kampa. Uz pomoć svojih dragih, talentiranih mladih snaga Zajednice održao sam koncert duhovne glazbe u klaustru samostana. Te smo večeri otvorili samostan svima koji ljetuju u blizini pozvavši ih da nam se pridruže te izbliza dožive duh i radost naše zajednice.

U trećem je tjednu duhovnik bio pater Sebastian Šujević, isusovac, koji je ujedno i član Vijeća duhovnika KKODS-a (Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetome) te ravnatelj Isusovačke gimnazije u Osijeku. Taj smo tjedan, uz sjajne i duboke nagovore patera Sebastiana, svjedočili i zarukama Antonija, novoga člana naše Zajednice, i njegove djevojke Marije. Navodno se mladi par nalazio svaku večer kraj jednog prozora, provodeći vrijeme u dugim nježnim razgovorima, pa se to druženje pretvorilo u romantičnu prosidbu.

Posljednji tjedan pridružio nam se i fra Serđo Ćavar, s kojim također imamo jako lijepu suradnju. Mladi fratar, uz svakodnevni bogati duhovni sadržaj, pokazao je i pravi borbeni duh u natjecateljskim igrama.

Što reći za kraj?

I ovoga smo ljeta uživali na otoku Pašmanu i već jedva čekamo ovu vrstu zajedništva na istome mjestu iduće godine. Stoga pozivamo i vas, dragi čitatelji, da nam se pridružite sljedećega ljeta. Vidimo se na Pašmanu!

error: Content is protected !!