Snagom molitve krunice

— Alan Hržica – Glasnik

Molitvena zajednica Srce Isusovo jednom godišnje, i to neposredno prije samog blagdana Presvetog Srca Isusova, svečano prima nove članove u svoje zajedništvo i službe.

Ove godine novi članovi polažu i obećanja koja svaki član daje na godinu dana. Tom događaju prethodila je formacija od osam mjeseci u kojoj su naši kandidati učili nešto više o molitvi i produbljivali znanje iz temeljnih katoličkih vjerskih istina.

Tokom cijele formacije bili su poticani na redoviti sakramentalni život i čitanje Svetog pisma. Pratili su zajednicu na njenim putovanjima i hodočašćima te su bili postepeno uvođeni i pripremani za buduće akcije u evangelizacijskim projektima. Kako smo od samih kandidata mogli saznati, većina njih je svoj prvi poticaj za življenjem dubljeg kršćanskog života doživjelo upravo za vrijeme molitve utorkom na Kamenitim vratima gdje se okuplja redovito preko 500 mladih.

U Bazilici Srca Isusova, 5. svibnja 2018 u 19:00 h na svetoj misi, 29 novih članova pristupilo je oltaru i jednoglasno izgovorilo obećanje da će u svakodnevnom životu živjeti ljubav Kristovog srca kroz molitvenu zajednicu Srca Isusova. Misno slavlje predvodio je duhovnik naše zajednice pater Petar Nodilo, koji je potaknut riječima subotnjeg Evanđelja „Ljubite jedni druge kao što sam vas ja ljubio“ pojasnio koliko upravo ta zapovijed zrcali buduće poslanje novih članova. „Korijeni su ove Zajednice u Srcu Isusovom, promovirajte pobožnost Srcu Isusovom ljubeći, služeći i dajući se drugima“, naglasio je p. Nodilo.

Zatim se pater prisjetio kako je Molitvena zajednica Srca Isusova, snagom molitve krunice, izniknula upravo ovdje u Bazilici Srca Isusovog. Pohvalio je članove zajednice kako na zdrav način svjedoče svoju vjeru baš po primjeru sv. Ignacija, služeći Isusu Kristu i Katoličkoj Crkvi. Kako su tekle godine zajednica je vidno razvijala sve jasniji apostolat u društvu. Naviještao se Kristov nauk mnogima kod kojih je vjera oslabila, onima na marginama društva koji su umorni od svakodnevnih egzistencijalnih problema, onima kojima je svjetovan način života oduzeo dostojanstvo. Na kraju je pater Nodilo mladima naglasio slijedeće riječi Ivanova Evanđelja: „Ne izabraste vi mene, nego izabrah ja vas i postavih vas da rod donosite i rod vaš da ostane.“

Poslije svečane Mise bilo je predivno vidjeti silan narod na dvorištu i suze radosnice pojedinaca koji su ovo dugo čekali i priželjkivali.

Prošli mjesec smo bili i na našem velikom hodočašću u Međugorju gdje smo vodili četiri autobusa mladih.

Pjesma, molitva i svjedočanstva pratili su čitav naš put i uživali smo gledajući radosna i nasmijana lica većine ljudi koji su prvi put išli u Međugorje.
Zatim smo sudjelovali u organizaciji Hoda za život koji je opet okupio puno naroda na ulicama grada Zagreba, a naš dugogodišnji član, i jedan od suvoditelja zajednice, Goran Plećaš izašao je na binu i pred svima zaručio svoju djevojku Ivonu Skoko što je izazvalo veliko oduševljenje svih prisutnih.

error: Content is protected !!