Započni Veliku devetnicu spasa – pridruži nam se u molitvi!

započni Veliku devetnicu spasa - pridruži nam se u molitvi!

Isus je rekao sv. Mariji: Onaj tko obavi Veliku devetnicu spasa neće umrijeti u mojoj nemilosti! 

Ukazavši se u nekoliko navrata svetoj Margareti Mariji Alacoque (1647-1690) Isus je od nje zatražio širenje pobožnosti njegovom Presvetom Srcu. Jednom je prilikom zatražio od nje primanje svete pričesti na prve petke u mjesecu. Uz to je Spasitelj povezao jedno “veliko obećanje”: “U prekomjernom milosrđu svoga Srca, obećajem ti, da će njegova svemoguća ljubav udijeliti milost konačne pokore svima onima koji se budu pričestili kroz devet prvih petaka uzastopce. Neće umrijeti u mojoj nemilosti, niti bez svetih sakramenata. Moje Srce bit će im sigurno utočište u tom posljednjem času.“

Isus je svetoj Margareti Mariji izrazio želju da ga na prvi petak primamo u svetoj pričesti, povezanoj s djelatnim sudjelovanjem u svetoj euharistiji, s nakanom da mu pružimo zadovoljštinu za sve uvrede, nemarnosti i prezir što mu ih ljudi nanose u Presvetom Sakramentu. Ne treba stoga niti napominjati važnost svete ispovijedi, ako nismo u stanju milosti, kao priprave za svetu pričest.

Onaj koji ispravno časti božansku ljubav koja nam se očitovala u Kristovu vazmenom otajstvu – njegovoj muci, smrti i uskrsnuću – po pobožnosti Srcu Isusovu bit će još dublje uveden u to otajstvo i tako će, ne samo njegova pobožnost, nego čitava egzistencija biti uvedena u život Crkve u svim njezinim dimenzijama.

Za još informacija o Velikoj Devetnici klikni ovdje!

Evo što trebamo učiniti na prve petke kroz idućih devet mjeseci da bi smo obavili Devetnicu:

  1. Poći na svetu misu i pričestiti se s nakanom čašćenja Presvetog Srca Isusova.
  2. Ako nismo u stanju milosti, prije svete mise i pričesti trebamo se ispovjediti.

Preporučuje se:

  1. Izmoliti svaki dan Zlatnu krunicu Presvetom Srcu Isusovu (vidi ovdje), ili barem jednu deseticu, i pročitati kratki odlomak iz Evanđelja
  2. Poslati molitvu zahvale na oltar bazilike Srca Isusova preko molitvenog zida (vidi ispod ako si na mobitelu) i postati čitatelj i širitelj Glasnika Srca Isusova (vidi ovdje)
error: Content is protected !!