Deset dragocjenih stvari za koje moramo naći vremena

Nađite vremena za molitvu! Molite pozorno i srce neka vam bude povezano s molitvom, pa nećete to nikad požaliti.

Nađite vremena da poslušate svoga bračnog druga! On vam želi povjeriti što ga muči, što mu zadaje nevolje ili ga zabrinjava. To je potrebno za vašu slogu.

Nađite vremena za igru sa svojom djecom! Pripovijedajući djeci lijepe dogodovštine, sami ćete se osjećati pomlađeni.

Nađite vremena da poslušate ojađenu osobu kad vam se tuži u suzama! To je prva i najvažnija usluga što je možete učiniti takvoj osobi.

Nađite vremena da se pripremite na euharistijsko slavlje i na Pričest! Isto tako zahvalite jer ste primili neprocjenjivo blago.

Nađite vremena za šutnju! U šutnji će vam progovoriti Isus Krist koji se ne nadvikuje s ljudskim brbljavcima. On vam po svom Evanđelju pruža božansku svoju riječ punu tajnovitog sadržaja koji vam je prijeko  potreban za vaš duhovni napredak.

Nađite vremena da promotrite prirodu koja vam se smiješi iz svakoga cvijeta i kadra vas je zanijeti mišlju o Stvoritelju.

Nađite vremena da se divite ljepotama oko sebe, da ih doživite i osjetite. Ne žurite se uvijek kao da vas netko progoni.

Nađite vremena za trpljenja što ga je Sin Božji preuzeo iz velike ljubavi prema svijetu da ga spasi.

Nađite vremena koje vam Bog iz dana u dan daje, ali s pažnjom da vas ono dovede Onome koji vam ga daruje. Vrijeme koje prolazi, nije li povezano s Bogom koji nas pohađa svojom milošću, a ona prilazi tiho i brzo. Naći će je samo oni koji budu srca sposobna da zapazi prolazak Gospodnji.

Nađite vremena da pošaljete molitvu na oltar bazilike Srca Isusova koja će u petak biti prikazana na sv. misi. Pomoli se za milost da ti Bog da snage da nađeš vremena za dragocjene stvari!

Glasnik Srca Isusova i Marijina

error: Content is protected !!